Alla inlägg under oktober 2007

Av Tuffa & Grynet - 16 oktober 2007 11:15

Idag var det dags för lilla Gryn att åka till vettrinären för att kolla om hon har några mojänger mot Rabies i blodet. Det är tydligen någon särdeles illvillig sjukdom som hundar kan få. Både jag och Gryn är vaccinerade och jag fick ta ett blodprov för att kolla mina anti-rabies-mojjar. Som tur var hade jag sådana.


Hoppas nu  att Grynet också har sånna, annars måste hon vaccinera sig igen. Hon hade varit jätteduktig hos vettrinären sade hon (såklart...). Blev jätteglad när hon fick gå in där, det såg jag genom bilfönstret. Skuttade och gjorde sig söt för vettrinären. Hon kom tillbaka till bilen med lite hår bortrakat från benet och muttrande om att hon blivit stucken så blodet rann... Huga! Men hon hade inte gråtit och bråkat. Tur det, då hade man ju fått skämmas.


Förresten kallas det där Rabies för Vattuskräck också... Och det kan jag säga, att det har varken jag eller Gryn. Igår sprang vi i vattnet så att leran sprutade. Så vi har nog anti-vattuskräck-mojjar båda två...


Vem är rädd för vatten, inte jag men katten! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 15 oktober 2007 08:07

Vår granne, som har den otäcka Maja-hunden som jag slåss med ibland, han eldar gammalt skräp precis uppe vid skogen. Det brinner inte direkt så man kanske kan säga att han röker skräp.... Det har rykit i flera dagar nu. Luktar starkt och konstigt gör det. Inte kul när vi måste gå förbi där när vi går till skogen. Till och med matte klagar på att det luktar starkt i hennes näsa, då kan ni ju förstå hur ofantligt mycket det luktar!


I morse när vi gick ut så var det rök överallt. Massvis, så att man inte såg ner till vattnet eller upp till vägen. Först trodde jag att grannens rök hade spridit sig jättemycket, men det luktade inte om den här röken. Matte sade att det var dimma.


Fritz kanske skulle ha sagt att den där Mosekonen håller på att brygga någon skum dryck... Det var lite mystiskt i alla fall. Spännande på något sätt!


In i dimma kan briarden försvinna! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 14 oktober 2007 18:40

Det är ett illistigt påfund och en skymf mot oss hundar att vissa roliga och viktiga arbetsuppgifter helt förvägras oss. Idag skulle husse gräva om komposten. Krafsa runt och blanda, så att det kunde bli fin jord över vintern. Han skottade ut all härlig, murken kompost ur både årets och förra årets fack. Så blandade han det med löv. Dock skottade han inte in det i komposten direkt utan tyckte att den kunde lufta sig lite. Sedan gick han för att greja med traktorns hus eller något.


Då bestämde syrran och jag oss för att det där med att gräva i komposten, det är säkert något människor vill ha hjälp med. Dom verkar inte tycka att det är särskilt roligt själva nämligen. Sagt och gjort. Vi gick dit och grävde. Det fanns en hel del grejer som luktade mums i den. Smakade mums gjorde det också. Vi hann jobba en bra stund innan matte funderade över var vi höll hus någonstans. När hon ropade så kom vi glada i hågen oh även Grynet den lilla brun-råttan hade svart skägg...  Matte blev INTE glad. Alls.... Gormade och kommenderade bums in i badrummet. Upp i badkaret och sanering av nosar och tassar. Skit också.... Otacksamma människor. Nu blev man schampo-mule igen.


Gillar surmule och snuskmule bättre faktiskt!


Schampomule, känn på de! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 13 oktober 2007 16:02

Idag var matte och jag iväg med Fixa och hennes matte och tränade. Först trodde jag att matte fått dåndimpen. När vi kom till klubben så var det tävling i att bitas.... Ska vi bitas idag? Gärna det! Nä.... Det skulle vi ju inte. Mattarna visste inte att det var bittävling på klubben så vi åkte iväg till en grusplan där tvåbeningarna brukar spela fotboll istället.


Där fick jag testa två nya grejer. Det första var för nosen och det andra för ögonen. Båda gångerna höll Fixas matte fast mig och så gick matte iväg. Nosgrejen så gömde hon något i gräset en bit bort och så fick jag leta. Det var en sånd där spårpinne. Plättlätt var ju det att hitta, ändå fick jag leta efter den flera gånger. Sen fjärde gången då var det nån lustigkurre som hade hällt ut en hel kasse med spårpinnar i en stor hög. Först tog jag en av dom, men det kändes inte rätt och så fick nosen upp vittring på den rätta pinnen - den som matte hade gömt. Party!!! Andra gången så nosade jag på högen med pinnar, men det var ingen av dom som matte hade tagit i, så då letade jag vidare och hittade "min" pinne en bit bort.


Så fick jag vila en stund medan Fixa jobbade. Sen fick jag prova den andra nya grejen. Fixas matte höll mig igen, så spelade matte och lekte med en stor, rolig fotboll. Tjoade och hade jättekul. Så lade hon den mellan fyra röda konor och så kom hon och släppte mig. Jag sprang iväg till bollen och då sade matte "Rutan". Knepigt? Så lekte vi med bollen där mellan konorna. Så gjorde vi samma sak igen. Varje gång matte sade "Rutan" fick jag springa till bollen och leka. Det var jättekul! Mycket enklare än stjärt-in och sånt....


När matte säger Ruta skall man till bollen kuta! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 12 oktober 2007 08:24

I morse låg det is på vårat vatten. Det stora där man kan kliva i och dricka. Vam har gjort det? Det är ju inte vinter ännu, eller?


Husse har slagit igång golvvärmen i våran hundkoja också. Vi är inte så pigga på att gå in där bara. Det är en lite läskig lucka som man måste putta undan. Det fiffiga är att den faktiskt går att putta åt båda hållen, inte som dörrarna i stora huset som man bara kan putta åt ena hållet. Man måste bara vara snabb att dra med sig svansen igenom, annars så bankar luckan till om den. Tänk om den går av då?


Bättre nosfrös än svanslös /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 11 oktober 2007 08:29

Nu är det skönt ute. Alldeles kyligt och skönt. Pälsen blir liksom lite burrig, alldeles av sig själv. När man går ut på morgonen så frasar det i gräset och det smakar nästan lite glass om det. Gott!


Coolt och skönt, fruset och grönt! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 10 oktober 2007 08:49

Det vill vi skicka idag både matte, jag och lilla Gryn! Deras storasyster Luna skall flytta idag. Till nått ställe där man får äta lax hela dagarna, ligga i sängen vare natt och spåra och hoppa i lerdiken varje dag, utan att bli duschad efteråt... Sen så går alla onda ben, ryggar och tassar över också. Det verkar ju bra tycker jag. Fast jag förstår att det blir jobbigt att vara utan sin storasyster! Jag kan vara din stand-in-storasyster Kråkan! Eller så kan du få låna lilla Gryn och öva på att själv vara storasyster kanske?


Puss och kram! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 10 oktober 2007 08:38

...och det är ju bara för roligt! Matte tog cykeln och så drog vi. Inte så fort som jag hade önskat kanske. Den däringa lillasytern man har är ju lite långsammare än jag fortfarande. Och så är hon ju inte så van vid att cykla... Men det gick finemangsens! Matte gick brevid cykeln en bit också så att Gryn skulle få vila... Va? Vila? Kan jag väl aldrig tänka mig. Hon är ju briardbrud! Fast matte insisterar på att vi inte får fräsa på i högsta fart hela vägen. Bah! Till vintern får vi bädda ner henne i min pulka så kan jag dra henne så fort jag bara kan springa! Så behöver matte inte klaga på att Gryn inte orkar. Då blir det springa av!


Racerbruden/ Tuffa

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards