Alla inlägg under november 2007

Av Tuffa & Grynet - 22 november 2007 22:44

Det har Gryn. Särskilt när hon är nyfluffad. Och särskilt när det är kramsnö ute. Då fastnar det nämligen i pälsen. Särskilt i mjuk, luddig, valp-päls. Då blir fötterna bamse-stora och vita. Ser ut som fawnfärgade julgranar, fullhängda med vita pumlor. Det betyder julgranskulor för er som inte vet.


Mina fötter är mindre luddiga, mindre mjuka och kanske lite skitigare... Därför fastnar inte lika mycket snö på mig. Skönt, då behöver man inte stå i badkaret och bli av-isad som värsta flygplanet när man kommer in. Jag stod brevid badkaret och kikade på Gryn när hon avisades. Hon tycker det är lite läbbigt att hoppa ner i karet. Jag är ju så van att jag gör det själv numera. Gryn måste hjälpas i fortfarande. Med dom fötterna lär hon ju lära sig hoppa i rätt fort. Och ofta...


Snöiga fötter gör mig så trötter! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 21 november 2007 22:25

Det är inte så lätt att gå på is. Särskilt inte om det är första gången man provar. Det är sannerligen inte lätt att springa på den! Gryn har provat båda idag. Hon har ganska stora, luddiga fötter den valpen. Större och definitivt ludnare än mina måste jag fakiskt tillstå. Hon har dock inte förstått att man inte kan tillämpa "running-by-force" på isen utan måste vara mer "running-by-smyg"... Annars halkar tassarna hit och dit och i kors och i sär och till slut ramlar man pladask och kan slå sig. Inte skönt. Jag har ju fattat det där för länge sedan och försökte få valpen att inse detta. Men.... Hon måste ju testa allting själv. Pladask och slabang. Tassarna for åt alla håll och det vart nästan ett Gryn-märke i isen. Som tur var vart det inget ismärke på Grynet. Hon är ju så luddig så det dämpar fallet rätt bra.


Efter pladasket höll hon sig till de vita partierna, där det var snö som frusit fast. Där man får fäste med tassarna och kan rusa på lite. Matte susar ju fram på den där spark-stöttingen hon har och tycker det går bäst på blanka isen. Knepigt det där. Jag drog henne en bit också. Allra bäst går det när sparken åker på blanka isen men jag kan springa i frasiga snön. Då får jag super-duper-fäste medan sparken glider jättelätt. Då är det som ingenting att dra den stora matte-klumpen!


Om man skall sluta halka kanske man tassarna får talka? /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 20 november 2007 20:48

Min matte säger att det bara är sådana som kan säga kvidevitt som får äta fågelfrön... Varför är livet så orättvist? Så nu undrar jag om någon vänlig själ där ute kan lära mig hur man säger så. Kanske du kan låna mig det där pianot Hathil?


Måste sjunga för att få frön på min tunga. /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 19 november 2007 21:59

Min matte är sjuk och ligger och snörvlar och kvider i sin säng mest hela dagen. Jag och Gryn har varit ute själva och brottats men till slut lyckades vi övertala matte att det nog var nyttigt att komma ut en stund.


Hon bestämde sig för att hon nog skulle orka om jag drog henne på sparken. Tjoho!! Hej bara vad jag drog. En stund, sen fick matte gå själv en bidt. Då blev hon så trött så hon var tvungen att sätta sig på sparken och vila en stund. Praktiskt att ha en stol med sig sådär. Dom är ju lite ömtåliga människor och lägger sig inte i naturen hur som helst...


Sen drog jag henne tillbaka hem. Gryn sprang brevid och studerade min dragteknik. Hon blev vedrbörligen imponerad, såklart!


Matte är sjuk, Grynet är mjuk! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 18 november 2007 15:40

Fatta hur kul det var! Vintern är ju äntligen här. Vi hoppas att den inte ångrar sig. Det hade till och med snöat så pass att husse tog ut traktorn och plogade lite. Gryn och jag fräste runt och brottades och snodde fågelfrön. Mums!


På eftermiddagen bestämde matte att det var dags för drag-premiär. Både säsongspremiär och Gryn-premiär. Husse följde också med. Gryn och jag fick varsin sele på. Hon fick ha min gamla som jag växt ur, den passade ganska bra. Så tog matte dragbältet och det studsiga dragsnöret och ett vanligt koppel med och så gick vi alla ner till stranden med sparken. Husse stod på sparken och matte satt på den. Jag var jätte-otålig. Gryn förstod inte riktigt vad som var grejen. Matte satte dragsnöret i min sele och det vanliga kopplet i Grynets. Det är lite kortare så Gryn hamnade lite bakom mig. det var bra, för då försökte hon springa ifatt mig senare. Iväg for vi och Gryn galopperade bakom mig, men förstod inte att hon skulle dra. Det gjorde inte så mycket för jag drog både husse, matte och sparken! Full fräs!


Efter en stund fick Gryn stanna med matte och sparken och bli kopplad i dragsnöret. Husse och jag gick iväg en liten bit och så fick Gryn spirnga ikapp oss. Då drog hon matte och sparken en liten bit! Jätteduktig var hon! 


På tillbakavägen drog vi tillsammans en liten bit. Bra att hon är bakom mig, annars vill jag tackla omkull och bita henne.... Men bakom får hon gärna vara. Det var toppen att äntligen få komma i selen igen!


Provat drag har Grynet och jag. /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 17 november 2007 16:19

Idag har vi varit på stan. Det är himla skoj att få komma in till stan och kolla och nosa ibland. Gryn tycker det är jättespännande, hon har ju inte varit där så mycket. Det var ju för hennes skull vi gick och shoppade idag. Hon har ju använt mitt gamla halsband, men hon har ju blivit så himla stor så det är alldeles stretigt att ta på och av det gamla halsbandet. Så vi fick gå till gris-öron-affären för att köpa ett nytt. Husse han hade lite dålig koll på lilla Gryn som passade på att norpa till sig lite godis ur korgarna på golvet. Hon var nöjd, inte jag....


Gryn fick ett nytt, fint halsband som ser ut som mitt, fast är grönt. Sen gick vi lite mer på stan, luktade på fixk som dom sålde på torget. Försökte fånga några duvor, skällde lite på några fula hundar. Blev beundrad av en massa människor såklart.


Kanske man kan få följa med lite oftare till stan, det är ju så kul!


Shoppat loss på grejor till oss! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 16 november 2007 08:40

Jag vet inte om det är du Sigge som skickat tillbaka lite snö till mig, men nu har vi fått lite i alla fall. Kallt är det också. Man blir ganska hungrig av att vara ute i fängelset hela dagen när det är kallt ute. Matte har fattat att jag blir hungrig av det och jag brukar också få en skvätt mat när Gryn får kvällsmat. Smaskens!


När det är kallt, vill jag äta allt! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 15 november 2007 08:36

I morse åkte matte iväg utan oss! Hon skulle värk-sam-hets-planera eller nått sådant tydligen... Himla skit. Jag har hört att det skulle vara nån slags vallningsprov där nere i trakterna kring-värk-samheten. Kunde inte jag ha åkt med och gått på det kanske? Jag har flygit förut. Det var skoj. Jag fick sitta i en väska då. Det är OK, det kan jag göra igen!


Matte åkte i alla fall själv, hmpff... Sen på kvällen, då var det dags för Gryns valpkurs igen. Men eftersom matte inte var hemma så fick jag inte följa med! YYYYYLLL! Husse och Gryn åkte själva och jag fick passa huset. Vilket himla skit. Jag säger upp mig som hund i det här huset om det är på det här viset det ska vara i fortsättningen!


Strejk-bruden. /Tuffa 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards