Alla inlägg under mars 2008

Av Tuffa & Grynet - 9 mars 2008 21:35

Idag har det varit det som matte kallar hund-väder ute. Jag förstår inte riktigt det där för det var då sannerligen inte särskilt många hundar ute idag.

Blåste och snöade blöt, läbbig snö som fick pälsen att kleta och klibba. Inte skönt. Vi har mest legat inne och gnagit på ben och blivit kliade på magen idag. Skönt som omväxling!


En hund som är slapp får gärna en klapp! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 8 mars 2008 21:43

Idag har jag provat en ny form av drag, Barn på Bob! Det var roligt. Mina favvobarn, Klara och Isak var det som blev dragna. Dom tyckte också att det var roligt!



Av Tuffa & Grynet - 7 mars 2008 23:51

Vi briarder har rätt mycket hår på kroppen. Överallt. På benen, på svansen, på magen och i ansiktet! Det där håret i ansiktet är bra till mycket. Man kan doppa skägget i vattenskålen och sedan gå och pussa sin matte. Hon piper alltid så glatt när man gjort det. Håret på öronen kan man dra i, alltså på sin lillasyster... Håret ovanför ögonen kan man ha som solglasögon!


Det är jättefint uppe i Norr-land den här årstiden. Snöigt och soligt värre. Så soligt och snöigt att det kan göra ont i ögonen om man kikar för mycket. Det är då det är bra med hår att kika igenom. Då slipper man få onda och svidiga ögon efter att ha spanat efter älgar och skotrar hela dagen. Bra va?


Lång lugg gör inte ett dugg! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 5 mars 2008 20:21

Idag fick vi följa med matte till jobbet! Normalt får vi bara vara med på sommaren när matte jobbar utomhus. När hon sitter inne på kontoret så får hundar inte vara med för det kan komma någon som är ´llergisk... Jättefånigt och onödigt tycker jag. Varför kan helt enkelt människor som är allergiska inte bara hålla sig borta från mattes jobb. När jag var mindre satt hon på ett annat kontor på vintern och då brukade jag vara med ibland. Det var ett viktigt jobb att sova under hennes skrivbord och att vifta på svansen åt människor som gick förbi. Sen bytte matte hus och då fick jag inte vara med längre. Skit!


Idag fick vi i alla fall hänga med! Fast vi fick ligga i bilen... Det är i alla fall rätt OK. Så kom matte och några av hennes jobbarkompisar och prommenerade med oss mitt på dagen. Det var så soligt och fint ute, så det fanns många människor och hundar att spana på!


Kan inte allergi, förbjudet bli? /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 4 mars 2008 23:01

Idag kom matte hem lite tidigare än vanligt. Solen sken och det var kallt och skönt ute. Matte tog på oss selarna och så tog vi sparken och drog iväg. På en gård som vi passerar med sparken så bor det en skäll-spets med sin farbror. Dom var ute när vi kom. Matte ropade att vi skulle springa frammåt och jag knogade på. Gryn däremot började gena åt höger för att komma till skällaren. Till slut så trodde jag att det var dit vi skulle så vi sprang över vägen mot honom.


Snacka om att matte blev skitarg! Hon höll på att ramla med sparken och halade in oss i draglinorna. Sög tag i skägget och var jättearg. Ruskade och morrade och var inte snälla, glada matte... Gryn blev riktigt förskräckt.


Så fick vi gå tillbaka till våran sida av vägen och dra vidare. Ganska långt drog vi innan vi fick vara lösa. Senare mötte vi en häst. Det var spännande! Den hade en liten bichon-frikasse-kompis med sig som var lite rädd för oss. Satte sig under hästen för att inte bli uppäten, eller vad den nu trodde att briardbrudar gör...


En lång och skön tur var det i alla fall, trots ryck i skägget och skrik i örat!


Matte kan bli arg och sur som en varg! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 3 mars 2008 08:03

På måndagar är det slut på helgen och husse och matte ska gå till jobbet. Det vet man för att matte går upp tidigt med oss, så går vi ut, hämtar tidningen och tar en prommenad. När vi kommer in får vi frukost och matte äter också, fast inte samma sak som vi...


När hon har ätit så gör hon i ordning kongarna! Det är som en avlång gummi-boll med hål i mitten. I det hålet stoppar hon in godis. Det kan vara skinka, leverpastej, kokt potatis eller till och med blodpudding. När det är dags för husse och matte att åka iväg så går matte ut med kongarna till fängelset och gömmer dom. Så får vi springa dit och leta reda på dom!


Jag tycker att det är supertrevligt med kongarna och kan nästan överse med att matte åker till jobbet bara för att få dom...


Jubel och sång för skinka i kong! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 2 mars 2008 18:36

Idag var det en massa folk på TV:n som åkte jättelångt på skidor. Husse blev så inspirerad att han tog med oss ut på en tur också. Fast inte så himla långt...


Ut i snön, nere på sjön! /Tuffa


Matte tackar för grattisarna. Det var i och för sig i måndags som hon blev så gammal men tårtan kom först igår! 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards