Alla inlägg under april 2008

Av Tuffa & Grynet - 22 april 2008 23:35

Gryn är halt och jag är lytt.... Eller lös i magen i alla fall. Det bekymrar ju inte mig så mycket, annat än att man blir duschad i rumpan innan man får gå in. det är ju förstås inte så kul. Men matte är ju mer fixerad vid hur konsistensen för nummer två egentligen bör se ut. Så jag får ris och fiskbullar. Matte håller envist fast vid det trots Blixtras eminenta råd om kalvfärs som jag försökte påtala... Påstår att det funkat bra förut och att vi inte har nån kalvfärs hemma. Hmpf....


Gryn har nått tjall med en tass. Hon har fått som en vårta mellan trampdynorna, den har liksom spruckit och gör illa henne när hon kliver på den. Linkar ynkligt gör hon, särskilt när hon kliver på hård snö. Hon ska få åka till vettrinären med sin tass på torsdag. Tänk om dom byter tassen precis som dom gjorde med traktorn?


Grynets tass, den är kass.... /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 20 april 2008 19:54

Idag blev man torterad också! Sliten i skinnet och riven i pälsen. Matte var skoningslös med kardan och tyckte att jag var fånig när jag grät och ville gå därifrån. Prova själv att ha stora tovor i ljumskarna som någon försöker rycka ut med rötterna!


Sen så propsade hon på att tassarna skulle kammas också... Då fick husse hålla fast mig och muta mig med skinka. Varför ska tovorna bli värst just på framtassarna för? Måste vara skönt att ha kort päls så att man slipper bli torterad. Fast då måste man kanske ha sån där "fällning" som cavve-tjejerna pratar om.... Sån har inte briarder. Det är därför man måste kardas ibland, så att den luddiga ullen som man har som isolering närmast skinnet, kardas bort ibland. Annars tovar den ihop sig istället för att lossna och lägga sig i soffor och runt golven som "fällnings"-päls gör...


Matte slitit tova, med kardpinnar så grova! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 19 april 2008 17:16

Det försökte jag hävda hur länge som helst när matte påstod att det gått alltför länge sedan denna briardbrud fått sig ett bad. För all del, isen har ju legat rätt länge... Men matte menade i badkaret! Med schampo! Bläh!


Det var bara att hoppa i och se lidande ut det.... Skvalades och spolades och sedan löddrades det in fånigt doftande schampo i hela pälsen på mig. Matte påstår att vattnet som rann från mitt huvud och min rumpa var alldeles grått. Jaha? Öron, nos, skägg, tassar... Överallt skulle det tvålas och spolas och grejas. Efter en halvtimme var jag färdig, matte också.... Då var det bara att torka sig då. Hur lätt som helst när man har massor av päls... Matte var rätt behjälplig med tre haddukar och sedan gick jag ut och rusade lite i solen. Då vart det ganska behagligt. Gryn trodde jag fått nån knäpp som skuttade och rullade och rusade. Det är bara så att det är sånt som händer när man badas i badkaret!


Nu luktar jag som en ros, den goda hunddoften försvann sin kos.../Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 18 april 2008 20:45

Här uppe i norr smälter och droppar och plaskar det och står i hela dagarna just nu. Solen skiner och snön försvinner med en rasande fart. Vi hjälper den lite genom att gräva och krafsa. Husse bultar på isen framför bron med ett järnspett. Det är för att man ska slippa halka och sätta sig på svansen när man går ut.


Håll ut, vintern är slut! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 17 april 2008 08:30

Idag trodde jag att jag var stålhunden eller något.... Bestämde mig för att avsluta dragsäsongen storstilat genom att dra husse fortare på skidorna än han åkt förut. Det gjorde jag också. Sen ramlade husse och det blev ett litet knyck-ryck i selen. Då kände jag plötsligt hur trött jag var... och hur mycket vatten jag hade dryckit innan vi for.... och hur hungrig jag var.... Så då kräktes jag. Uäk!


Fast jag var rätt pigg efteråt, men husse fick dra sig själv hem. Och Gryn hittade något som hon tyckte var smaskens och husse inte. Korkad som hon är så fattade hon inte att husse var ond för att hon inte slutade smaska utan stod lugnt kvar. Husse kunde gå ända fram och nypa henne... lite chockad vart hon allt. Rätt åt henne!


Sen fick jag ris till middag för att min mage inte skulle vara upprörd. Det var den inte, det var däremot jag för att jag inte fick vanlig mat!


Kletigt ris, smakar fis! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 16 april 2008 19:35

Idag har vi rusat! I lera! Tjofräs bara! Matte tog cykeln då hon kom hem och så tog vi långa rundan. Först var vi tvungna att sitta fast i cykeln och så gick matte brevid den så vi kunde inte ens dra henne på den i fullt fräs.... Till slut var vi framme vid grusvägen i alla fall, då fick vi komma lösa och då gasade vi på allt vi hade. Matte kom såklart efter.... Det var sådär lagom lerigt och blött så det sprutade om tassarna. Matte klagade för hon sa att hon fick lera i ansiktet när vi sprang precis framför henne, sen när vi sprang för långt framför så klagade hon på det.... Bestäm sig tack!


När vi kom hem igen så satte vi oss i solen och åt glass. Gryn och jag fick också varsin! Matte har köpt små hund-pinn-glassar av glassbilen. Jättegoda! Vi fick vara ute och busa i snön en stund för att leran som vi lyckas impregnera magen och benen med skulle gå bort. Bättre än att bli duschad i alla fall!


Våren är på gång, kommer nu med språng! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 15 april 2008 21:23

Idag kom han äntligen! Mannen som skulle sätta tillbaka hjulet på våran traktor. Den blev ju lite halt för två veckor sedan och har stått och väntat på att doktorn skulle komma med nya delar till den. Traktorer får nämligen inte meducin som vi hundar brukar få, den får nya delar istället. Festligt! Tänk om Gryn hade fått nya öron när hon hade sjukt i dom, eller ett nytt ben när hon rev sönder det i somras när hon var pytte-liten... Det skulle vara ganska praktiskt egentligen!


Traktor-doktor-mannen satt i allafall och meckade med hjulet på alldeles lagom briard-puss-höjd. Han blev rejält pussad flera gånger, särskilt av Gryn. Hon är särskilt förtjust i att pussas och henne gör det inget att hon inte känner den hon pussar. Jag vill helst prata en stund innan jag börjar med sånt... Traktor-mannen såg inte så missnöjd ut över att få så goda pussar heller... Tror jag det!


Ge traktor-doktorn en puss så slipper matte åka buss! /Tuffa 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards