Alla inlägg under maj 2008

Av Tuffa & Grynet - 23 maj 2008 21:58

Det är vad jag har gjort idag... Matte bestämde sig för att det var dags att tortera mig igen. Jag var tydligen jättetovig och faktiskt har det varit rätt kliigt i pälsen senaste veckan. Tydligen är det för att jag badat så mycket i diken och så. Matte säger att pälsen kletar ihop av det. Typiskt att allt som är kul är dåligt för en.


I alla fall så var tortyren hemsk och förfärlig och jag försökte till och med bita borsten några gånger. Det hade jag inget för, fick bara smäll av matte då och så slet hon ännu hårdare i tovorna. Stora högar med hår kom loss ur pälsen och det blev en stor hög med briard-bruds-hår på golvet.


När vi äntligen var klara så bar matte ut den avkardade pälsen och satte den i en grenklyka. Hon påstår att en massa småfåglar som bygger bon just nu kanske vill använda min päls för att fodra sina sängar med. Det kan man ju förstå att det vore skönt för dom att ha. Jag använder ju inte den pälsen mer så det är ju fint att någon annan får användning för den!


Mitt toviga hår, nån glad flugsnappare får! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 22 maj 2008 20:34

Stackars alla hundar som tillbringar livet med att gå i koppel. Med att göra sina behov i vägkanten, i värsta fall på asfalt när man riskerar att väta ner tassarna... Att måsta följa sin matte eller husse dit dom själva tycker det är trevligt att gå, i deras tempo, utan chans att inspektera och markera.


Bäst är ju att gå utan koppel. Kunna nosa om man vill, stanna om man vill, springa om man vill. Brotta ner sin syrra då och då. Äta lite fågelbajs eller plocka upp nån kul pinne. Hoppa ner i ett dike fullt av vatten! Springa genom ris så att man får pinnar i pälsen.


Matten spankulerar på i sin malande, för det mesta alltför långsamma takt, men det gör inget för man kan passa på att ta lite extra rundor och avstickare och på så vis göra prommenaden tio gånger så lång och intressant som om man gått i hennes tempo och riktning.


Jag har för all del hört talas om sådant som heter flexi-koppel. Det verkar fånigt tycker jag. Undrar vem som är flexi egentligen, matte eller hunden?


Fram för lös hund så får man en trevlig stund! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 21 maj 2008 17:40

Idag är det exakt ett år sedan lillasyster Grynet flyttade in hos oss. Hon har växt en del och jag måste säga att hon är roligare nu än hon var när hon kom. Fast rätt söt var hon... Det tog ganska lång tid innan hon slutade springa under min mage. Faktiskt ganska mycket längre efter att hon egentligen var för hög. Men när matte tog den här bilden, då gick det fortfarande utmärkt.


Tuffa och Gryn, briardbruttorna i byn! /Tuffa



Av Tuffa & Grynet - 20 maj 2008 20:58

Idag var det jobbardag! Jag visste tidigt att vi skulle med matte till jobbet. Hon berättade ju det igår och man kommer ju ihåg sånt som är viktigt! På förmiddagen vilade vi i bilen för då var matte på kontoret. Sedan åkte vi ut till ett ställe där jag har varit flera gånger förut. Där får man alltid gå mycket i skogen och på andra ställen och så finns det får, hundar och kossor!


Först gick vi och kikade i markerna vad som hade hänt sedan sist. Massor med träd hade tagits bort så det var massor av pinnar som låg överallt. Jag provade tugga på några och Gryn satte fast en del i pälsen, kanske för att kamouflera sig?


Sen åkte vi till gården, där alla djuren finns. En nykomling fanns där. Hon hette Piaff och skall bli vallhund när hon blir stor. Nu var hon inte stor. Dubbelt så stor som kusin-vitamin föstås, hon heter Polly numera förresten. Men ändå ganska liten. Hon tyckte vi såg stora och farliga ut och morrade och hade sig först, så vi struntade i henne och nosade och pratade med dom andra hundarna som satt i fägelse och skällde. Sedan började hon tina upp och sprang med oss och nosade.


Så var vi in i ett jättestort hus där det bor får. Nu bodde det inte bara får där utan stora, svarta kossor också. Dom hette Angus allihopa... Jag koncentrerade mig på att äta fårlortar. Gryn blev lite tagen av att bli stirrad på av alla får och kossor och satte sig och försökte smälta in i halmen. Det gick rätt bra. Hon är ju rätt gul för tillfället min syrra. Den lilla Piaff-hunden var inte alls rädd för fåren och kossorna och visade Gryn hur man skulle pussa dom på näsan.


Sen gick vi ut och lekte lite med valpen som nu var glad och spjonkig. Ganska trötta var vi när vi kom hem! Det bästa är att vi ska ut och jobba imorgon också! Toppen!


Träffat kor och sett var Piaff-valpen bor. /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 19 maj 2008 22:56

Idag kom matte hem med den bilen som vi brukar ha på sommaren. Det är för att vi ska rymmas att åka med och hjälpa matte i hennes jobb. Den bilen är trevlig för det bagaget är mer anpassat för att man ska kunna ligga och kika ut genom rutan på allt man kör förbi. Det är för att vi ska kunna ha koll på sånt vi åker förbi så att matte ska kunna koncentrera sig på att köra bilen.


Våran bil är också bra men den är lite djup så man måste sitta upp om aman ska kunna se ut. Det är inte lika skönt förstå som när man kan ligga med nosen på fönsterkanten och bara spana.


Imorgon ska vi ut i skogen och jobba! Toppen tycker jag! Äntligen! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 18 maj 2008 08:52

Det undrar jag jättemycket. Så fort jag bär omkring på mitt tuggben så säger matte att jag ser ut som en Churchill. Det måste ju vara någon med ädelt och nobelt utseende och stor intelligens, eller?


Matte säger att det har och göra med cigarrer, det vet jag inte heller vad det är...


Någon som vill upplysa en stackars bruardbrud? /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 17 maj 2008 19:55

Idag hittade Gryn nya kompisar. Det var två farbröder som stod nere vid stranden och försökte fånga fiskar. Husse höll på att kratta och matte var inne och kladdade med lim och slipade så det dammade i nosen, så det var ganska trist. Jag lade mig och relaxade och höll ställningarne, men Gryn gick på walk-about.


Tassade iväg ner till stranden och hittade sina nya vänner. Kanske hon hade kunnat få lite fisk om hon stannat längre. Husse märkte ju efter en stund att hon var borta och gick och letade rätt på henne. Han är rätt bra på det fast han inte har nån näsa att tala om.


Bra med nos när nån rymt sin kos. /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 16 maj 2008 20:00

Nu har det börjat växa lite gräs här i Norr-land. Husse och matte krattade lite igår och då började det lukta så gott av gräs att Gryn och jag var tvungna att beta lite. Matte säger att vi inte får äta för mycket för då kan man tydligen kräkas. Fjams!


Det är nyttigt med grön-saker! /Tuffa 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards