Alla inlägg under maj 2008

Av Tuffa & Grynet - 7 maj 2008 23:01

Min lillasyster heter egentligen Grynet-Glamour. Det är för att dom som odlade fram Gryn ville ge alla valparna ett "efternamn" som dom trodde skulle passa den hunden. Min kompis Ester heter ju till exempel Explosion, Doris heter Dynamit och Fritz heter också Filur. Alla bra namn som passar deras personligheter. Men Gryn heter som sagt Glamour.... Vi tror att någon måste haft en tillfällig sinnesförvirring när dom trodde att en briard skulle kunna vara Glamourös. Då är man tydligen förfinad och elegant säger matte. Det är inte Grynet.


Ett mer passande namn hade nog varit Grynet-Grävling! Hela dagarna står hon med rumpan upp ur något dike och hjälper till att få vattnet att rinna åt rätt håll. Husse brukar göra så med en spade och då har Gryn förstått att det måste hon nog hjälpa till med. Allt som oftast är dom luddiga benen insmorda med jord och lera. Inte glamouröst ett enda dugg....


Kanske vi får ansöka om namnändring för Gulle-Gryn? /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 6 maj 2008 19:13

En idolbild till alla mina läsare och kompisar! Jag matchar det vissna gräset rätt så bra!



Av Tuffa & Grynet - 5 maj 2008 21:19

Jadu Fritz, det är is på vattnet här (Eller i alla fall så flyter det isbitar i vattnet nu), fast man kan bada ändå...  Jag och Gryn tog oss en springtur längs stranden. Husse var med och kikade på oss. Så skulle vi gå upp till huset och äta middag. Husse gick lite före. Plask och plums så hade jag kommit för nära kanten och plumsat i vattnet! Det var kallt....


Husse ropade på Gryn och mig och hon sprang till honom, då blev han lite fundersam eftersom jag brukar komma före. Han gick ner till stranden igen och fick s mig som låg och plaskade i vattnet och hade svårt att komma upp på iskanten igen. Husse sprang för att hjälpa mig men precis då så hakade klorna i bra och jag kom upp. Blöt.... Kall.... Vi sprang upp till huset och jag blev frotterad med en skön handduk. Sen värmde matte lite mjölk med buljong i till mig. Det var gott!


Efter middagen kände jag mig fortfarande lite hurvig så husse och matte bäddade in mig i filtar på fårskinnet med husse bakom ryggen, Gryn på rumpan och matte framför magen. Det blev så varmt och gott så!


Jag kan rekommendera att vänta lite med bad, eller åtminstone att inte dyka i från isen... Särskilt inte om det är djupt. Det kan vara svårt att komma upp!


Kall och blöt, men väldigt söt... /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 4 maj 2008 11:03

Våran matte hon gräver och vattnar och har sig om våren. Gröna grejer som blir till broccoli och andra goda grejer planterar hon. Det går till så att man lägger något i jord, till exempel en potatis. Så väntar man hela sommaren, då det växer upp gröna blad från potatisen och sedan fram emot hösten så kan man gräva upp en hel massa potatisar istället för den enda man lade dit på våren.


Gryn och jag är väldigt intresserade av sånt som går att äta. Potatis är gott och vi gillar kål och morötter också, dock är det ju lite fattigt på protein tycker vi. Grynet har därför provat ett nytt grepp i år. Hon har planterat tuggben! Vi fick varsitt igår. Matte tyckte att vi kunde ligga på gräsmattan och gnaga. Ypperlig idé tyckte jag. Gryn funderade en stund och sedan tog hon sitt ben och smet iväg till trädgårdslandet. Grävde en grop och lade sitt ben i den. Makade över jord med sin stora näsa. Vattna kunde hon inte, men vi hoppas att det regnar på det.


Så nu väntar vi med spänning på hösten och den rikliga skörden av egenodlade tuggben!


Odlar vi ben får vi massor av dom sen! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 3 maj 2008 17:11

Hur gott är det inte med glass när man är ute i solen?



Av Tuffa & Grynet - 2 maj 2008 11:40

Idag åkte kusin-vitamin hem till Umeå. Nästa gång vi ser henne kanske hon pallar med lite mera bus och stoj. Hon är rätt fräsig i alla fall. Springer som en liten racer, nästan i briard-åttor.... Tyvärr får man inte springa med henne och tackla omkull henne för då tror matte att kusinen kan bli mos... Eller åtminstone kras....


Idag är vi rätt trötta efter att ha passat kusin-vitamin i två dagar. Det är tröttsamt att hålla reda på en sån liten en faktiskt. Så var vi ute så mycket igår också. Solen sken och det var jättefint ute. Gryn passade på att rulla sig i den sista snön. Sen åt vi glass i solen. Kusin-vitamin fick ingen egen glass utan fick slicka pinnarna efteråt. Stackaren... Husse hade ändå köpt mer glass av glassbilen då den var här dagen innan.


Nu är det vår, goda glassar man får! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 1 maj 2008 08:06

Den häringa kusinen, hon orkar inte mycket hon. Hips vips så somnar hon. Min gamla nalle tycker hon är skön att sova på, det tyckte Gryn också när hon var så liten. Hon är ganska busig den här kusinen och försöker ta ens saker och tuggben. Jag måste gå efter och kika vad hon gör hela tiden och det är ganska mycket det. Tur att hon sover ganska ofta.


Sover på Nalle, heter hon månne Kalle? /Tuffa



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards