Alla inlägg under september 2008

Av Tuffa & Grynet - 14 september 2008 13:54

Idag var korvhunden Maja med flock här för att kika på lillebror. Matte höll parveln i korvhundshöjd så att hon skulle nå att nosa. Hon har ju knappt några ben den där hunden...


Jag gick också dit för att kolla att hon nosade på rätt sätt och så. Det gjorde hon och hon tyckte att han luktade gott! -till och med husse och matte kan ju känna att han luktar gott, trots sina begränsade nosresurser, så då fattar ni ju hur gott han luktar!


Trots dålig nos, känner man att han luktar gos! / Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 13 september 2008 14:11

Idag packade husse och matte in hela flocken i bilen och så åkte vi till skogen. Matte hade lagt in den braiga, gröna ryggsäcken med spårgrejer och när vi kom fram så lade hon direkt ut varsitt spår till oss. Lillebror sov i vagnen medan husse och matte plockade lingon och vi väntade i bilen på att få gå våra spår.


Gryn fick gå sitt först. Hon var jättesugen på att få spåra! MAtte hade för första gången lagt vanliga spårpinnar i hennes spår. Visst hade hon koll på vad man skulle göra med dom! Jätteglad vart hon och plockade upp dom och gav till matte. Busade som en galning! Jättestolt var hon när hon kom tillbaka till bilen med sin lila flamingo i munnen. Matte var jättenöjd och sade att Gryn jobbat som värsta spårhunden! Klart, jag har ju lärt henne allt jag kan!

Sen var det min tur! Matte hade fullt shå att hinna med när jag ångade fram. Rätt många pinnar hade hon strösslat ut, men jag hittade alla! Så hade husse varit och vinglat över spåret med barnvagnen och allt. Inte gjorde det något heller, jag visste ju vilket spår jag skulle följa ju... Hittade långa pinnen och sen var det tyvärr slut på spåret... Fast sedan fikade vi och det är ju också trevligt!


Grynet hittade pinne, hon har bra spårminne! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 12 september 2008 22:02

Fint med kvällsbus i månsken!



Av Tuffa & Grynet - 11 september 2008 22:30

Vi börjar få rutin på det där med lillebror nu! Sova, äta, promenera... Han är ju precis som en briard, fast man kunde önska sig lite busa och leka också... Matte säger att det kommer, fast att det dröjer ett par år... Varför blir itne människovalpar klara för bus och lek lika fort som hundvalpar?


Önskar brorsan kunde busa och med oss briarder rusa! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 10 september 2008 19:16

I morse låg nästan hela flocken i sängen och morgonmyste. Bara lilla Gryn fattades, hon är ju dessutom löpsk så hon får inte vara i sängen just nu...

Matte, husse, parveln och jag låg i alla fall och gottade oss efter att parveln ätit frukost. Han är rätt duktig på att sova på nätterna faktiskt, vaknade framåt sex i morse efter att ha sovit sedan 22. Duktig parvel! Skönt för både oss och matte att slippa vakna.


Sen var vi på en ny promenad i dag. Lilla Gryn fick följa med den här gången, det är trevligt att nosa tillsammans! Vi träffade en liten vit häst idag. Vi kikade på den och funderade på om den skulle vilja hälsa, men vi fick inte prova för matte, så vi satt fint på sidan av vägen och så fick vi godis efteråt.


Mysa i matte och husses säng är bäst om manär ett stort gäng! /Tuffa


PS! Tack gullpumlorna Moa och Molly för den fina awarden! Vi gillar eran blogg också! Puss!


Av Tuffa & Grynet - 9 september 2008 19:42

Idag var jag och matte ute och fingick med lillebror i vagnen. Det var riktigt trevligt. Lilla Gryn och husse tog en cykeltur i skogen istället. Nog för att jag gärna sprungit med cykeln, men jag är ju faktiskt sjukskriven och så kan ju matte inte klara sig helt själv heller...



Av Tuffa & Grynet - 8 september 2008 17:48

Idag skulle människovalpen till sin vettrinär för att vägas och så. Vi fick sitta i fängelset medan dom var där. Det var rätt OK, husse hade gjort goda kongar med kött-gele som blivit då en gryta med buljong stått på bron.


När husse och matte kom hem syntes inte Gryn till någonstans...  Hon hade nämligen gått in i kojan för att kolla läge. Sen kom hon inte ut därifrån igen... Inte för att det inte går, det är ju svängdörr på kojan... Men Gryn kan bara gå in, inte ut. Tur att matte kom på att kolla där inne, annars satt hon väl där fortfarande.


Knasiga Gryn går bara in, sedan tror hon att "utgång försvinn"... /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 7 september 2008 14:04

Se bara så nöjd han är parveln när han får ligga hos sin nanny Tuffa!



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards