Alla inlägg under januari 2009

Av Tuffa & Grynet - 23 januari 2009 11:56

Idag har Gryn och jag varit ute nästan hela dagen. Först busade vi (och åt frön när matte inte såg!) sprang runt och nosade. Grynet grävde lite på sin grop som hon börjat på bakom fängelset. Det ska bli en flykttunnel som vi kan använda för att smita ur fängelset framåt våren...


Sen fick matte en god idé och plockade fram två märgben ur frysen. Det är smaskens! Man får gnaga och gnaga. Länge och omsorgsfullt. Det är bra för tänderna säger matte. Det är som en hund-tandborste tydligen. Tur det, för dom där tandborstarna som människorna använder är för äckliga och luktar skunk och mint...


Vi gnagde ända fram till middagen och sedan vilade vi (sov som stenar säger matte, fnys...) hela kvällen!


Utav att gnaga ben, blir tanden blank och len! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 21 januari 2009 20:12

Nä, det är inte jag som är yr. Men ute yr det snö som bara attan. Det har snöat och så blåser det och då yr snön runt ännu värre än när den föll... Tyvärr så lägger sig den yriga snön på våran väg så att husse måste ut och ploga med traktorn.


Fåglarna har det besvärligt när det yr och blåser. Dom sitter och kurar i buskarna och gör små korta utflykter till  fågelmataren. Som tur är tappar dom en hel del frön på marken. Dom är goda! Matte tycker inte att vi ska äta så mycket frön, men det gör vi ändå. I smyg!


Frön är bra för figuren, smyg och ät, tyst som muren! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 20 januari 2009 20:07

Idag var Gryn och jag i fängelset en stund medan matte och broren var på nån träff för mattar och bröder. Inte för håriga systrar tyvärr, det tycker vi är trist, men OK då... Vi hade ju en viktig uppgift i att vakta gården förstås. Plötsligt kom en skoter körande rätt in på gården. Vi är inte vana vid sånna vidunder eftersom våran husse och matte hellre åker skidor än skotrar så vi har ingen. Men den här skotern kom körande, rätt över gräsmattan och vidare förbi fängelset. Vi skällde naturligtvis allt vi kunde och då fortsatte skotern iväg över åkern mot grannens stuga istället.


Matte förstod när hon kom hem att vi skrämt iväg den, för hon såg spåren. Till och med människorkan spåra vissa grejer, men dom använder inte näsan utan ögonen... Hon trodde att det var någon som kollat på el-ledningarna, för skotern hade kört precis där.


Jag tror det var en bov, som över gården slog en lov... /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 19 januari 2009 22:24

Man har ju hört mycket i sina hund-dagar, men sällan något så tråkigt som att någon har snott rått-wajlern Neo från sin matte Therese. Min bloggpolare Molle har lagt ut ett brev från Rått-matten. Ni som vet att någon plötsligt fått en rått-wajler-pojke som lär vara tämligen gänglig, men ändå ganska stor valp kan väl fundera över om det är en snodd hund eller en fådd hund ni ser! Kontakta rått-matten ektp@hotmail.com om ni vet något!


Kan inte alla som vill ha en hund-vän, skaffa en hund-vän som inte redan har en människa? Eller någon vars människa vill att hund-vännen ska få ett nytt hem?


En rått-wajler är stulen, säkert av en ful en! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 18 januari 2009 17:40

Känner mig suddig och mysig idag...


Av Tuffa & Grynet - 17 januari 2009 17:35

Idag har vi varit hos hussmor och hussfar och hälsat på. Där är det alltid trevligt, med frolic, rester efter middagen och massor av händer som kan krafsa en rumpa.


Synd bara att den där katten som bor där är så feg för briardbrudar. Vi hade gärna hälsat lite mer noggrant och närgånget på honom, men han är alltid försvunnen när vi kommer. Dom har inte bara nio liv katter, dom har nio sinnen också....


Katten känner när briardbruden hälsar på, då smyger han bort, sakta på tå! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 16 januari 2009 11:28

Okej, jag medger att jag efterlyste minusgrader häromdagen, men måste man få 25 stycken på en gång? Det är lite fäl mycket även för en hårig brud som mig...


Det trevliga med minusgrader är att man blir så pigg och sprittig och måste rusa och busa väldigt mycket för att hålla tassarna varma. 


Lilla gryn hon använder även knasrullningar, kanhända för att man då inte har tassarna i snön så man slipper bli kall om dom!


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards