Alla inlägg under januari 2009

Av Tuffa & Grynet - 15 januari 2009 21:26

Ikväll har matte friserat våra tassar. Då tar hon en liten, morrande klippmaskin och rakar bort håret mellan trampdynorna. Då fastnar det inte stora snöklumpar där som gör ont och skaver!


Det killar lite när matte klipper men det går ganska bra. Det här är Grynets stora, luddiga baktass som håller på att friseras!


Av Tuffa & Grynet - 14 januari 2009 20:43

Våran husse han är förkyld och ligger halva nätterna och hostar och harklar sig. När han harklar som värst vaknar alltid broren och så måste han kånkas runt på och sjungas för tills han somnar igen. Det tycker husse är rätt jobbigt så han har sovit ett par nätter inne i det blå rummet med den bruna sängen, som vi hundar brukar anse är våran. Det betyder ju att den är upptagen - MEN! Det betyder ju att husses sida av sängen är ledig! Visserligen har han tagit med sig både täcket och kuddarna till den andra sängen och det är ju synd, framför allt på kuddarna - MEN! Det gör inget! Jag ligger alltså nu brevid matte och sover stora delar av natten.


Grynet får ligga i garderoben... /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 13 januari 2009 21:49

Det brukar husse säga om sådana som inte riktigt är så smarta. Idag kammade matte mig, eller rättare sagt - hon började kamma mig och hann med halva huvudet innan broren skulle ha kvällsmat. Sedan sade matte att jag såg ut att vara mjuk i huvudet. Hmpf!



Av Tuffa & Grynet - 12 januari 2009 23:14

Det är värsta skåne-land-vädret här... Pliskar och plaskar och blåser och slaskar. Tyvärr inte ett taxöra så långt ögat kan nå.... Våran braiga is är alldeles blöt och läbbig och går inte att gå ut på, för det är vatten närmast stranden som man får plumsa igenom. Blä! Asfalten kommer fram på vägen så att det inte går att dra matte på sparken heller.


Nä fram för frost i skägget och bort med tö-klägget! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 11 januari 2009 13:59

Vi har dragit idag! Varken Gryn eller jag kan hålla oss från att yla lite innan vi drar iväg. Matte hinner knappt ställa sig på sparken så vill vi springa fort-fort! Matte fick hålla i sig och blinka bort tårar av fartvinden. Det gick überfort!


Vi körde fyra-fem kilometer i ett litet huj. Matte sade att vi kan köra längre när vi är bättre tränade så att inte min höftböjare blir ond och halt igen. Det var i alla fall toppen att få springa fort! Så är min draglina lite längre än Grynets, så jag kan slacka lite på min så drar hon mer än jag, haha!


Dra i fart med matt på släp är toppen, sen blir man trött och skön i kroppen! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 10 januari 2009 21:07

Vi fick knasiga runda ben i julklapp av kusin Pollys katter. Undrans om katterna köpt dom för att vi skulle gnaga på benen istället för på katterna...?


Dom smakar i alla fall som vanliga ben, julklapparna alltså!



Av Tuffa & Grynet - 9 januari 2009 21:06

Fritz tyckte ju att broren hade lite för lite hår. Han tyckte att det nog stämde och undrade om han kunde få låna lite. Gryn var bussig och lånade ut lite åt han!



Av Tuffa & Grynet - 8 januari 2009 21:15

Våra taxvänner Malte och Snoken vill kunna springa runt, runt sitt hus. Taxmänniskorna, eller dom som bodde där före har satt upp ett plank så att det inte går. Vi skulle vilja ha ett plank att ligga på lur bakom så att man kan anfalla varandra när man kommer rusandes. Vårat hus är bara nedplumsat mitt på den Norr-ländska slätten och det enda man kan göra är att springa runt-runt... Vi gör inte det så ofta, vi brukar tillämpa briard-åttor istället. Då springer man i åttor på ett stort, öppet fält. Kanske ni kan göra tax-åttor istället för husrundor?


Knasrullningar vet vi att taxi-maxarna är bra på. Det är Gryn också... Fast bara i snö, inte i gräs. Det är matte tacksam för, eftersom briardpäls kan dra åt sig oanade mängder gräs som sedan lossnar så fort man kommer in i huset. Snö fastnar inte på samma sätt och det är enklare att lägga en briardbrud på tork i badrummet än att ta bort allt gräs...


Rull och rus, behövs för bra bus!/ Tuffa

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards