Alla inlägg under februari 2009

Av Tuffa & Grynet - 12 februari 2009 13:02

Idag var det nästan 27 minus när vi klev upp. Husse fick bära in mer pellets så att det inte skulle bli kallt inne också. Broren sover gott i sin vagn men fick en extra filt över hela vagnen. Både Gryn och jag tycker att det är bra busväder ute, men vill gärna komma in i värmen sedan!


Puss på alla snöälskare!


Av Tuffa & Grynet - 11 februari 2009 12:56

Vi har 23 minusgrader. Men soligt och fint! Matte blev sugen på att åka lite skidor och lade broren i pulkan. Han somnade gott. Vi gav oss iväg. Matte plumsade och pustade i den djupa snön. Vi rusade, nosade, busade. Broren snoozade och snusade.


Vi rusade!


Förbi broren i pulkan. Snön sprutade. På broren.... Inget mera snooz och snus. Yl och skrik! Arga broren gillade inte snö i ansiktet när han sov. Arga matten gillade inte att dra arga broren sista biten hem. Skämsiga systrarna fick gå in och tina i badrummet. Arga broren blev överlyft i sin vagn och somnade om gott. 


Slutet gott även om ansiktet på broren blev kallt och vått! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 10 februari 2009 22:39

Idag var vi ute och gick i det vackra vintervädret med matte och broren. Matte och jag gick höger i korsningen, Grynet gick vänster. Hon tassade fram en bit och sedan hips, vips så försvann hon in i skogen. Matte trodde att det var för mycket snö för att smita in i skogen, men tji fick hon...


Grynet kom efter en stund, med grangrenar i skägget och ett glatt flin på tungan. Hon hade inte hunnit ikapp rådjuret, frågan är om hon ens var nära eller om hon bara ville springa lite.


Man kan ju undra varför inte jag fick följa med? /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 9 februari 2009 17:54

Whops, vi trodde att alla yetisar var skickade till Blixtra i Små-land. Nu verkar det som om minst två blev glömda här i Norr-land. Husse fångade dessa två odjur på bild idag på sin skidtur. Dom ser ut att kunna äta briarder tycker vi...



Av Tuffa & Grynet - 8 februari 2009 22:33

Våran o-håriga lillebror skulle få gå på baby-sim idag. Han ska alltså lära sig mer om hur kul det är att bada! Bra initiativ tycker vi vattenälskande briardbrudar. Då kan han kanske hänga med ner till stranden och ta ett dopp i sommar om han lärt sig gå då...


Hela flocken packades in i bilen och vi åkte ivägi snöyran. Gryn ochjag var förväntansfulla, vi gillar ju som sagt att bada. MEN - ni ska inte tro att vi fick följa med in, trots att det stod i papprena att systrar gärna fick vara med och kika när bröder skulle bada. Det var det där med att det finns så mycket ´llergiska människor. Fy bubblan vad dom är trista som förstör så mycket för oss hundar. 


Matte och husse tog broren och gick mot badet och vi väntade ängsligt i bilen. Skulle broren gilla att simma? Efter en timme var dom tillbaka. Broren såg väldigt nöjd ut och väldigt trött. Matte rapporterade att han hade plaskat och plumsat förfärligt och gillade vatten jättemycket! Låter bra!


Efter badet åkte vi till hussmor och hussfar, det var därför vi hade packats i bilen. Hussmor hade köpt nya frolic med kyckling i. Goda!


Grynet och jag kunde slagit vad om att broren skulle gilla bad! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 7 februari 2009 19:57

Mys ute, the Gryn way:


Eller mys inne, the Tuffa way:

 

Det är frågan?

Av Tuffa & Grynet - 6 februari 2009 19:37

Idag var det ganska skönt ute. Rätt krispigt och det snöade fortfarade, men blåste inte så fasligt. Grynet är ju mer utomhus-brutta än vad jag är så hon var fortfarande ute, medan jag höll matte och broren sällskap inne. Då hör vi hur Grynet ger upp ett desperat briard-yl-skall där ute: Woooo-ooooo-woooo-ooooooo! Så klampar det på bron och så ylskäller hon igen Wooo-ooooo! Matte släpper in henne och hon slank in snabbt som ögat. Såg förfärad ut och matte kollade ut för att se vad som skrämt henne. Inget? Kikade ut åt andra hållet och där uppe på vägen stod någon och höll i en häst...


Både matte och jag tyckte att hon var rätt fånig. Vaddå rädd för häste på vägen? Senare kikade matte ut genom fönstret mot garaget. Det fönstret är på övervåningen. Då såg matte spår....hästspår! Då började hon förstå vad som hänt.


Grannens häst hade smitit och gick på walkabout. Bestämde sig för att kolla in vårat plejs. Grynet låg vid ladugårdsgaveln och slaggade i snön. Häst meets Gryn - båda blir jäääätterädda. Häst vänder om och springer hemmåt, Gryn larmar och springer också hemåt. 


Undrar vem som var räddast?


Min lillasyrra var säkert bäst, inte nån gammal häst! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 5 februari 2009 18:37

I morse sade matte att det var riktigt busväder ute. Grynet och jag blev upplivade och glada och tyckte att det verkade skoj. Bra väder att busa i liksom.... Så döm om vår förvåning när vi upptäcker att det är världens snö och blåst ute. Inte skönt alls och sugen på att busa var man inte alls.


Själv så ställde jag mig ganska kvickt på bron och skällde att jag ville in. Gryn stod ut en stund till, men inte länge. Snart hördes hennes försynta "krafs-krafs" på dörren och så kom även hon in.


Så dagen har inte alls bestått av bus utan av mys. Vi får se till att döpa om det här vädret till mys-väder anser jag!


Vem vill göra massa bus när det är otäckt väder utomhus? /Tuffa

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards