Alla inlägg under januari 2008

Av Tuffa & Grynet - 15 januari 2008 22:33

Min matte sade i kväll att jag luktar som en gammal hund. Men ursäkta mig! Gammal? Ska hon säga... Jag är minsann en lagom tjock dam i mina bästa år, så det så!


Och så luktar jag inte illa!


Jag luktar precis som en hund ska göra. Lite disktrasa om skägget. Lite hundigt om pälsen, lite varm hund om öronen och lite gamla lax-fisar. Och lite extra Fritz-lockar-doft i baken... Jag tycker att det luktar gott! Slår vad om att ni också tycker det!


Nu skall jag gå och stirra på husse så att han förstår att det är dags att gå ut på en kvällstur. Han sitter i fåtöljen och om man ställer sig med tassarna på fotpallen så kan man precis lägga hakan på boken och stirra. Skall se om Gryn kan hjälpa till också, dubbelstirr!


Jag vill dofta som en våtvarm kofta! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 14 januari 2008 22:56

Det är jag det... Tydligen kan det bli såhär när man är i löpen. PMS säger matte, betyder antagligen Putt, Morrig och Sur... Den som råkar ut för häxan surtant är såklart min kära lillasyster, Grynet-Glamour. Hon luddar runt och är söt och oförarglig, men jag blir så ilsk om hon till exempel kommer och tigger laxbitar brevid mig, Då måste hon ovillkorligen ha ett kok stryk. Skriker som en stucken gris gör hon då. Och sen får jag stryk, av matte. Hon säger att jag får skärpa mig. Hur lätt är det då när man inte har nått skärp?


Briardbrud som är sur, sättes snart i bur... /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 13 januari 2008 15:35

Det har äntligen snöat! I natt har någon kastat ner säkert en decimeter pudrig och god snö på oss. Husse var till och med tvungen att åka ut och ploga. Han fick lura lite med traktorn för den tyckte att det var rätt skönt inne...


Det är lite för lite minusgrader, för snön fastnar bra på hundben... Vi får ligga inne på toaletten på handdukar för att tina. Husse och matte påstår att golven inte mår bra av att vi blöter ner dem... Tja, det är rätt OK att ligga och tina där vid badkaret. Särskilt som vi är två.


Matte har lagat en gryta idag. Massor av gottiga, sega slamsor har hon skurit bort från köttet. Hundslams. Mums!


Söndagsslams till briarderna! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 12 januari 2008 18:54

Idag var solen uppe och kikade på oss och det var kallt och frasigt ute. Matte och vi matade fåglarna och byggde ihop julklappshindret. Det såg ut som värsta proffshindret! Jag var sugen på att prova och vi lekte lite och hoppade. Jag var inte så säker på att jag tyckte att Gryn skulle få hoppa. Det är ju MIN matte och VI som tränar. Hmmm.... Jag plev plats-lagd och så fick Gryn prova att hoppa alldeles sjäv. Det gick bra, fast hennes stora tassar hade lite svårt att komma över. Sen fick jag hoppa lite till. Alldeles perfekt hinder!


Sen skulle husse prova sina skate-skidor. Vi fick följa med ner på sjön och så åkte han runt och övade lite. Vi gick hem igen och drack vatten och lämnade Gryn hos matte. Husse ville prova med mig i dragsnöret men tyckte att jag inte skulle distraheras av en lillasyster som behöver nypas. Nå, jag hade inte nått emot att få åka ut själv med husse.... Nere på isen så kopplade husse draglinan i min sele och så for vi iväg! Hej bara vad det gick! Husse var riktigt lätt att dra. Han kunde åka riktigt fort på dom nya skidorna. Hurra vad roligt!


Hopp och drag, gillar jag. /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 11 januari 2008 22:54

Vi hade fredagsmys med husse idag. På fårskinnet i vardagsrummet. Husse låg i mitten och så en briardbrud på varje sida, med ryggen mot husse så att han enkelt kom åt att krafsa båda på magen. Skööööönt! Som en varmkorv med briard-bröd vart det! Husse har köpt skate-skidor. Hoppas jag får prova dra honom på dom!


Mysbruden /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 10 januari 2008 19:57

Det är jag det. Betyder typ, galen briardbrud för er som inte förstår utrikiska. Jag är så pigg och glad och entusiastisk. Kan inte mina människor förstå att man kan gå lååånga prommendader och busa massor fast det är mörkt, kallt, blåsigt och halkigt ute?


Jag tycker det börjar vara dags för lite mer drag till exempel. Husse har fixat en dubbel draglina så att vi kan köra med lite stil nån gång. Sen tycker jag att vi ska ta och inviga det där julklappshindret som matte fick av tomten. Åtminstone tycker jag att matte kan leka "gömma pinnen" med mig. Det går ut på att jag sitter och väntar och så går matte in i ett annat rum och gömmer en sån liten spårpinne. Så får jag leta efter den. Hur kul som helst faktiskt! Matte blir jätteglad när jag hittar den och jag får godis. Jag gillar sånna spårpinnar, svansen vevar alldeles av sig själv bara matte tar fram dom!


Mer pinnar åt crazy chick! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 9 januari 2008 21:46

Matte håller på att träna lite nya trix med oss. Egentligen är det mest lilla Gryn som tränar. Dels så lär hon sig "Give me five" Där hon dänger sin högra framtass i mattes eller husses högra hand. Det tycker hon för övrigt är jättelajbans och provar med det varje gång hon får en order. "Ligg" till exempel kan kanske pareras med en vevande högertass eller?  Jag skulle aldrig komma på tanken att erbjuda mina framtassaar frivilligt till någon, inte ens till matte. Mina tassar är mina, keep off!


Det andra som tränas är "sitt fint". Det går ut på att man reser sig så att man sitter bara på rumpan och har båda framtassarna i luften när man får godiset. Min gamla idol och Esters salig moder Ambra var en mästare på det trixet. Jag tycker själv att det är lite vingligt och försöker ta stöd med en framtass på mattes lår när jag skall sitta fint. Gryn däremot planterar sin knöliga rumpa mellan de där enorma, luddiga baktassarna och bara reser upp sig. Kan måhända vingla lite men verkar bli lika bra som tant Ambra så småningom. Dock får man juste godis så jag måste öva lite jag också...


Sitta fint även om man lider pint. /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 8 januari 2008 17:32

Den där Ruff, han är ganska rolig... Att mula med snö!



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards