Alla inlägg under september 2007

Av Tuffa & Grynet - 30 september 2007 20:38

Alltså kål! Vilken grej! Fattar inte att matte haft dom där godsakerna i trädgårdslandet hela sommaren....


Hon har varit och grejjat med sina kålplantor halva dagen idag och Gryn och jag hjälpte till. Vi tog reda på blad, stammar och annat som matte ratade. Kasta god mat! Nej! Vi gnagde och mumsade ända tills matte släpade oss därifrån och sade att vi skulle få ont i magen. Que? Och att vi skulle fisa väldigt illa... So?


Jag kan i alla fall rekommendera alla mina hundvänner att be om en broccolistam nästa gång era tvåbeningar har dylika saker hemma. Det är smaskens!


Give me a kål, please! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 29 september 2007 15:30

Idag var det spårdag! Egentligen skulle Ester och hennes familj ha kommit också men hennes matte var alldeles snorig i näsan och då ville hon inte springa i skogen. Synd tycker jag! det är alltid kul att avsluta med en flock-prommenad.


Vi laddade i bilen alla spårgrejjer, fika och ved och så och åkte ut i alla fall. Traskade en bit och hittade en fin plats med utsikt. Min husse gillar att elda och kika på utsikten och det är alltid trevliga ställen. Grynet och jag blev uppbundna i varsitt träd och så gick matte ut spåren. Det var ganska skönt att ligga och softa. Lyssna på svanar som honkade och nosa på rökoset som kom från korvgrillar-elden. Så fick Grynet gå sitt första spår. Det gick bra! Sen var det min tur. Matte hade genat genom ett blöthål där det var alldeles plumsigt och fullt av skvattram. Det är en elak blomma som luktar starkt i nosen. Men det gick såklart bra att spåra ändå. Svårare var det när hon gått över ett klapperstensfält. Där missade jag tydligen en pinne... Det var den enda. Alla andra hittade jag till mattes stora glädje.


Så fick Gryn ett kort spår till. Denna gång med husse. Det gick också bra. Hon gillar den stora pip-flamingon som matte köpt för att lägga i slutet på spåret. Och jag måste hålla med om att den är fin...


Spår i solen, bättre än ligga i poolen. /Tuffa 


Av Tuffa & Grynet - 28 september 2007 19:04

Idag satt vi i fängelset hela dagen. När husse och matte kom hem tyckte matte att jag verkade överladdad och ordinerade cykeltur. Hon är inte så dum den där matten! Det var dock husse som tog cykeln och jag försökte gasa iväg så fort det bara gick. Husse han kämde åt om de där fjamsiga bromsarna han har på cyklaren men jag hade bestämt att nu skulle det gå undan. Gasade på allt jag hade och det osade nästan brännt från cykeln...


Till slut var vi i alla fall vid grusvägen och då slipper jag ju hindras av eländiga cyklister och kunde gasa på allt jag ville. Husse försvann i bakvattnet på den bortflyende, gasellikt löpande briardbruden... Tjoho!! Fartvind!! Klorna ner i det mjuka gruset och accelerera så att stenarna flyger!! Jädrar vad det går undan!


Nu är man ju mer av en sprinter då det gäller dom där extremt höga farterna så jag coolade ner lite och vi tog en lagom runda. När vi kom hem låg lillasyster ute på gräset och gnagde på ett kålblad. Hon fick följa med ner till sjön och bada och dricka. Sen fick jag flåsa en bra stund för att svalna. Men skönt var det!


Racerbruden /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 27 september 2007 19:47

Matte var och shoppade till oss idag. Kom ut i bilen med famnen full av sköna filtar och grejjer. Sen bäddade hon inne i vårt lilla krypin. Vårat fängelse - hundgården är liksom en trerummare. Det finns ett stort lekrum, med gräs och en björk och utan tak. Där kan man även gå på toaletten om det skulle behövas.


Där finns också en spanings-veranda med tak. Om man går in från verandan genom en liten dörr så kommer man in i det som husse och matte kallar "trädgårdshålet". Det är en del av ladugården som finns på vår gård. Där inne har husse byggt som en box åt oss. Där står också vårt tredje rum. En koja med tak. Den är isolerad och har tydligen golvvärme och en massa andra fasciliteter. det blir nog mysigt att krypa in där tillsammans med lillasyster.


I alla fall så bäddade matte både lite inne i kojan och utanför i boxen åt oss. Så nu är det mysigt och fint överallt. Det är faktiskt rätt OK att ligga där. Så brukar matte, precis som Fritz säger att hans husse och matte gör, vara väldigt slarviga och gå och tappa godisbitar och små bollar fulla med hundkulor och sånt överallt. Det kan man ju ägna sig en stund åt att städa upp...


Bäddat mysigt, ligger pysigt... /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 26 september 2007 21:09

Tänk att mitt lilla Gryn har blivit ett halvt år gammal! Det var ju igår hon låg på mitt öra och gonade sig. det går inte längre...


Det var tider det. /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 25 september 2007 08:15

Igår kväll kände vi oss lite rastlösa och matte bestämde att nu skulle det bli cykel-premiär för lilla Gryn. Vi tog alla på oss reflexvästar och matte tog den där cykelhjälmen på. Jag visste precis vad som var på gång och kunde knappt vänta. Sprang runt och försökte jäkta på matte lite. Hon är ju bara för långsam... Så satte hon fast mig i cykeln och lilla Gryn utanför mig. Så gav vi oss iväg. Matte insisterade på att jag skulle springa skit-sakta för att det inte skulle bli för jobbigt för lilla Gryn. Först trodde Grynet att det var nån rolig bus-lek och skuttade brevid mig och morrade och försökte bitas men rätt snart gav hon upp det och sprang jättefint brevid mig.


När vi kom fram till grusvägen så släppte matte oss så att vi kunde springa hur fort vi ville. Fattar ni hur fort jag ville springa! Rejsade ifrån snigel-matte och snigel-Grynet som ingenting!


MAtte var rätt nöjd och Grynet också. Själv hade jag kunnat springa mycket längre, men OK då. Den här lillasystern är ju trots allt bara bebis och man FÅÅÅR tydligen inte cykla med valpar förrän dom är ett ÅÅÅÅR, minst!


Hon överlevde i alla fall... Och jag med! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 24 september 2007 19:21

Igårkväll var jag jättetrött och lade mig hos matte i sängen en stund och myste. Det är bra när man varit duktig för då är matte så glad att man får göra sånna saker som man egentligen inte brukar. Ligga på armen i sängen och bli kliad på magen till exempel...


Idag har vi varit i fängelset nästan hela dagen. Rätt OK faktiskt. Vilade mycket och Grynet fick vakta. Gött med avlösning!


Sovit gott då Grynet drog vakt-lott... /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 23 september 2007 15:00

Idag har matte och jag tävlat igen. Det var svalt och skönt ute och jag var jätteladdad. Matte parkerade så att jag såg hur hon lade ut spåret. Jag kunde knappt vänta på att få spåra! De där domar-farbröderna hann inte med... Matte påstod att jag inte heller hann med. Säger att jag missade en pinne, men vaddå. Jag tog ju dom andra två, den där långa som är viktigast hittade jag och en till. Domarfarbröderna gav oss 8 för det. Sen fick vi hoppa i bilen igen och åka till klubben. En ny klubb där jag aldrig varit förut. Vi skulle göra budföring. Superskoj. Jag hade aldrig träffat tjejjen som tog emot oss men hon verkade reko. Jag laddade som sjutton och sprang till henne. Satte mig ganska stjärt-in och så klappade hon mig och sade att jag var duktig. Så fick jag springa tillbaka till matte. Domar-farbröderna gav oss 10!


Sen skulle vi ligga plats. Jag hamnade mellan två schäffrar. Så fort matte lämnade mig hoppade en mallig malle upp och rejsade. Hoppade runt oss och busade. Nosade mig i baken så jag fick bli sur... Han blev ivägskickad och så fick vi välartade börja om. Då låg jag och filosoferade ända tills matte hämtade mig. Domar-farbröderna gav oss 10 igen! 


Efter lite mer billiggande så var det dags för att vara lydig. Jag kände mig sugen på att nosa lite på planen och matte var lite stel och konstig. Jag hörde aldrig att hon sade ligg, och nån hade tafsat på hindret så jag var tvungen att nosa lite. Matte var rätt nöjd ändå. Jag fick pastej, men inte förrän vi kommit av planen.


Sen fick matte två papper och så sade dom att jag var godkänd. Vilken tur! Grattis till Råttis-Svante och hans matte som var jättelydiga och hittade alla pinnar. Han blev uppflyttad. Det är tydligen ännu finare men jag tycker att godkänt låter minst lika fint. 


Tävlat spår i skog och snår! /Tuffa 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards