Alla inlägg under juli 2007

Av Tuffa & Grynet - 23 juli 2007 12:35

Om ni är och badar i min vik och det kommer något simmande som fnyser och pyser och har röd översida så är det jag! Fy bubblan vad kul det är att simma!


Jag brukar ha flytvästen på mig och så ror matte den lilla båten och jag simmar efter. Då vi har kommit en bra bit brukar jag få komma upp i båten och då är det bra med det där handtaget på flytvästen så att matte kan hala upp mig. Så ligger jag i akterna och kikar då matte ror en extra sväng. Mysigt att titta på dom stora vita blommorna som flyter förbi. Näckrosor kallar matte dom. När vi vänt och är på väg hem igen så brukar matte hjälpa mig ner i vattnet igen och så simmar jag hem. Vi tävlar lite om vem som hinner först. Ibland fuskar jag och simmar in till stranden och springer sista biten. Då vinner jag!


Det är kul att simma, bara det inte blir dimma! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 22 juli 2007 09:55

Igår var husse och matte bjudna på fest. Kalas med kalas! Grynet är ju alltför späd och oskyldig för sådana tillställningar så henne lämnade vi hos Gullan och Dimage, med tratt och allt...


Jag hade sån tur att jag fick följa med! Hurra! Visst, jag vaktade bilen mesta tiden, men den hade matte och husse hittat en superbra plats i skuggan till, med utsikt över hela festen och i utblåseet från ett gatukök. Så jag låg och nosade på pizza, hamburgare och pommes-frites hela kvällen!


Ett par gånger kom jag ut och inspekterade festdeltagare. Hittade några justa människor som jag kunde få att klia min rumpa. Det var också en väldigt kompetent bog-kliare där. Ett av dom bästa klien jag fått på länge.... En hel del människovalpar sprang det omkring också. Jag nosade dom och ingen var rädd eller skrikig av det, mest glada och snälla var dom.


Sent omsider hämtade vi ett trött Gryn hos Gullan. Matte var också trött och snarkade lika högt som jag brukar göra då jag hänger huvudet över kanten på bia-bädden. Husse fick knuffa på henne...


Sovmorgon är skönt, ute är det grönt! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 21 juli 2007 10:11

Och vi mangler att mangla dig också!


/Briardbrudarna

Av Tuffa & Grynet - 20 juli 2007 22:43

Min lillasyster är som en tratt-skrattarell... Hon börjar gå mig på nerverna med sitt trattande... Ibland tar matte av tratten och då passar jag på att ge henne några rejäla nackbett och dito svingar.


Idag har förrest4en någon snäll människa varit och slagit våra åkrar. Då blev dom plötsligt fulla av allehanda delikatesser. Varma, lagom slappa och goda råttor.... Alldeles döda, bara att ta för sig! Både jag och Grynet försökte förse oss, men matte den fjantpåsen hon gormade och pratade om "äckligt" och var allmänt negativ till idén med råttor. Fånigt... Förstöra god mat. Det skulle Hedwig inte ha gillat.


Kan nån ge stora smällen till Grynet trattarellen...? /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 19 juli 2007 22:56

Här är en bild på Grynet och hennes nya kompis Lovisa. Dom lekte och hade så roligt i helgen. Inte alls som dom objudna inkräktarna som vi jagade bort häromdagen. Som skrek och hade sig...


Briarden, barnens vän! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 18 juli 2007 20:28

Det här grynet jag har gör det bästa av sin tid i tratten. Vår cyber-vän Blixtra skrev ju att man kunde fylla tratten med godis för att folk tyckte så synd om en och man var så söt. Det verkar stämma. Ett himla daltande med den däringa tratt-råttan...


Dessutom kan man fylla tratten med...mig! Hon tar fart och springer på en och kör in tratten i magen på en. Biter tag i det som hon kan. Så sitter tratten där tryckt mot sidan på mig och jag kan inte komma åt henne! Är ju en skit-stor tratt ivägen ju! Bådet tratten och hennes tänder är hårda. By the way så håller hon lyckligtvis på att byta ut sina vassa valp-gaddar mot större, men inte lika vassa, permanenta tänder. Skönt! Tycker matte och husse också.


Igår fick grannens barn smaka på tratten också. De hade smygit över vår gård ner till stranden. Nu var dom på väg upp igen då vi fick syn på dom. Jag skällde imponerande för att tala om att dom var på mina domäner. Grynet satte högsta fart och sprang rakt un i unghopen. De skrek som om själve Cujo var efter dom. Sprang åt alla håll och Grynet efter. Barnens mammor stod som förstenade och såg sina små telingar jagas av trtt-monstret... Matte tyckte faktiskt att det var lite roligt då hon inte är så road av att dom genar över vår tomt hela tiden. Dock fångade hon till slut in Grynet som tyckte det var en rolig lek att springa med de skojiga barnen... Vi får väl se om dom kommer tillbaka...


Jaga barnen med tratt, så att dom får fnatt. /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 16 juli 2007 10:56

Så har Fritz och hans tvåbeningar åkt. Vi hann busa en sista sväng i morse och sedan lastade dom bilen full och åkte. Det tar flera dagar för dom att åka hem, tänka sig! Hoppas dom kommer tillbaka igen, det var så roligt! Inte danskt roligt, utan svenskt roligt!


Så till Tratt-grynet då. Vi busade som galningar igår kväll. Jagades och brottades alla tre. Grynet tog en rally-runda och vi efter allt vad vi orkade. Hon sneglade bakåt för att se om vi knappade in och så PANG, sprang hon på regn-mätar-mojjen som matte satt upp. Det är en grön plast-tratt på en stålställning. Den där stålställningen sprang Grynet på så hårt att den böjde sig och hon repade upp sitt bakben på den. En lång reva blev det i skinnet, alldeles över höger bakknä. Det glipade upp och knäet stack fram. Grynet skrek i högan sky. Tror jag det...


Sen blev det fart på tvåbeningarna. Det ringdes vettrinär och plötsligt så satt husse, matte och Grynet i bilen och var på väg och jag fick stanna hos Fritz. Två timmar var dom borta... Skönt att Fritz hjälpte mig att vakta gården mot alla faror. Matte och husse såg lite skärrade ut när dom åkte så det var bäst att vakta noga. När Grynet kom hem var hon trött och hade en stor plasttratt kring huvudet. Såg jättekonstigt ut... Vettrinären hade sytt ihop hennes ben och lagt in en plastslang i det. Jag får inte hjälpa till att tvätta det säger matte.


Så nu har vi verkligen en Fawn-Tratt i huset... /Tuffa

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards